Самый бесшабашный праздник – День Бороды – отметили в Пивном клубе “Заимка”!

Опубліковано в Без рубрики

аметист

Стіну дров’яної печі «Пивного клубу «Заїмка» прикрашає мінерал з красивою назвою аметист. Ми вже неодноразово переконувалися в тому, що камінь виконує бажання! Появі каменю тут передувала цікава історія!

Легенда свідчить, що цей камінь був елементом трону дружини ацтецкого вождя – прекрасної Елеї. Вождь не обділяв Елею увагою і любов’ю. Але протягом кількох років дружина не могла подарувати йому спадкоємця. Вона невпинно молилася, приносила жертви богині родючості і достатку. І та зглянулася над нещасною, наказавши їй створити трон з найкрасивіших каменів, які вдасться знайти. Такий трон був створений з сотень дорогоцінних і напівкоштовних каменів. І дружина вождя народила не одного, а дев’ятьох міцних, здорових дітей!

Після народження останнього сина Елея побачила сон, в якому їй з’явилася богиня, яка сказала, що наділяє кожен мінерал магічними властивостями. А потім попросила дружину вождя розібрати трон і роздати камені тим, хто потребує віри або здоров’я, силі або любові, мудрості або багатства, заспокоєння або удачі, сімейного щастя або успіху.

Так тронні камені разом з цією легендою розійшлися по світу. Один з них потрапив до Пивного клубу «Заїмка». Тепер аметист служить нашим гостям, вашим світлим помислам і добрим побажанням. Він встановлений на стіні дров’яної печі, де готується наша піца, не випадково. Кажуть, розміщення у вогнища посилює дію каменю. Тож, доторкніться на щастя, ваші мрії здійсняться!

Опубліковано в Без рубрики

Пицца по-эльзасски, или Что несла бабушке Красная Шапочка?

“…Многие традиционные национальные блюда, придуманные бедняками не от хорошей жизни, со временем становились знаменитыми, облагораживались, обретали культовый статус, проходя удивительный путь от самых низов к гастрономическим вершинам. Сегодня они предлагаются в элитных ресторанах за большие деньги. У tarte flambée немного другая история. Очень долго эти лепёшки не вызывали широкого интереса и оставались простецким деревенским блюдом, которое между делом готовили в эльзасских семьях. Причём с уходом культуры выпечки хлеба в традиционной каменной печи несколько пострадала и популярность этого «побочного продукта».

Читати все ››

Опубліковано в Нове у меню